Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Λουφκιά με τα λάχανα τζαι κλέφτικο οφτό στον φούρνο…

Κλασικό μενού ειδικά για Κυπραίους! Το σήμα κατατεθέν της κυπριακής, μερακλίδικης κουζίνας. Τζαι κρεμμύδι δίπλα, τζαι ελιές μαύρες, ψουμί, τζαι κανένα ραπανάκι για την όρεξη, τζαι καλό κρασί φυσικά. Ανοίεις τζαι την τηλεόραση τζαι βάλλεις το ΡΙΚ – που ως γνωστό εν τζαι γλύφει την εκάστοτε κυβέρνηση – τζαι θωρείς που την TV το θρίλερ στο ΔΗΚΟ. Ανοίεις τζαι κανένα κουτούιν πασατέμπο φυσικά, γιατί που την πολλήν αγωνίαν ήντα που εν να αποφασίσουν στο ΔΗΚΟ για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, μπορεί να φάεις τζαι τα νύσσια σου!
Αλλά το μαειρκόν εν πάντα πετυχημένον, Κωστή μου.
Ναι, 2 τα κομματικά μαγειρεία (ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ) ενώνονται και προτείνουν: Δημήτρη Χριστόφια. Αυτοί ξέρουν! Πάντα το ίδιο παραμύθι. Κάποιοι, οι φωτισμένοι, οι εκλεκτοί, οι Μεσσίες ξέρουν και αποφασίζουν από πριν για σένα, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ. Κρίνουν πάντα για το καλό της πατρίδας, λένε. Κρίνουν πάντα με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του λαού, λένε. ΛΑΕ, ΜΕΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΚΕΙΣ ΤΟΥΣ;
Να σας πω εγώ πως βλέπω τα πράγματα; Η μεν ΕΔΕΚ, που στον πρώτο γύρο είχε παρουσιάσει τα μικρότερα ποσοστά συσπείρωσης γύρω από την υποψηφιότητα Τάσσου Παπαδόπουλου, αφού το ¼ περίπου της εκλογικής της δύναμης υποστήριξε Χριστόφια, για να μην διαλυθεί εντελώς ως κόμμα και να παραμείνει καρφωμένη σε θώκους υπουργικούς υποστήριξε Χριστόφια. Ε, ο γιατρός διαφώνησε, αλλά φαίνεται πως ο κ. Ομήρου έχει εξασκηθεί στις συνταγές και τα μαγειρέματα. Το δε ΔΗΚΟ αγνόησε εντελώς τις προτιμήσεις των απλών στελεχών, φίλων και οπαδών της κομματικής του βάσης. Ουσιαστικά πήρε μια απόφαση πολιτικής αυτοκτονίας. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι στις εκλογές τις ερχόμενης Κυριακής το ποσοστό συσπείρωσης του ΔΗΚΟ θα πιάσει πάτο. Και τότε θα αναδυθούν οι βαρύτατες ευθύνες της ηγεσίας του κόμματος. Ένα ισχυρό – το ισχυρότερο – κόμμα του κέντρου θα κινδυνεύει με διάσπαση. Και όλα αυτά γιατί η ηγεσία, λάφυρα μετρώντας, αγνόησε τον παλμό και τη βούληση του απλού ΔΗΚΟϊκού ψηφοφόρου.
Η υποψηφιότητα Γιαννάκη Κασουλίδη έρχεται να δώσει λόγο και φωνή στον πολίτη. Είναι μια υποψηφιότητα, που ξεκίνησε από τη βάση, από τον λαό, από την κυπριακή κοινωνία. Στηρίχτηκε από τη νεολαία, ανδρώθηκε και προχώρησε νικηφόρα κόντρα σε δημοσκοπήσεις, κόντρα σε μαθηματικούς υπολογισμούς. Ο κ. Χριστόφιας λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες δήλωνε ότι στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθεί με τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Τόση αλαζονεία πια; Και όχι μόνο αλαζονεία δείχνει αυτή η τοποθέτηση, αλλά και μια πολιτική νοοτροπία. Αυτήν που βλέπει τους πολίτες ως αρνιά στο κομματικό μαντρί. Ό, τι τους πει ο βοσκός πρέπει να υπακούσουν.
Ε, δεν είναι έτσι, κύριε Χριστόφια. Οι πολίτες και κρίσιν έχουν και νοημοσύνη. Και θα κρίνουν και αυτήν την Κυριακή. Να είστε βέβαιος.
Την Κυριακή αργά το απόγευμα θα ξέρουμε. Ας βαδίσουμε προς την κάλπη με καθαρό μυαλό, μακριά από αχρείαστες εντάσεις και φανατισμούς. Ας βάλουμε το χέρι στην καρδιά και ας αποφασίσουμε ποιος είναι ο εκλεκτός της καρδιάς μας…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ΤΟ ΔΗΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΑΡΜΕΝΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΡΝΙΑ...ΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΠΡΟ-ΑΡΜΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ. ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΛΑΛΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΝΑΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΚΕΙ ΒΟΥΡΗΤΟΣ Ο ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ.