Στου Παραδείσου τα κιτάπια...

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Χαλάλιν οι Super Πατριώτες…

Με λύπη το φοιτητικό κίνημα παρακολούθησε τις προηγούμενες μέρες τα έκτροπα των ούτω καλούμενων φοιτητών στις βρετανικές βάσεις. Και λέω ούτω καλούμενων φοιτητών, γιατί η εμφάνισή τους – οι κουκούλες της ανανδρίας και της υποκρισίας – και η εμπρηστική συμπεριφορά τους δηλούν ότι επρόκειτο περί των γνωστών Super πατριωτών της Χρυσής Αυγής και άλλων εθνικιστικών «φρούτων» (βλέπε ΑΦΕ) της εποχής και της αρχοντοχωριάτικης, συντηρητικής, γεμάτης ηθικές και σοβινιστικές αγκυλώσεις, κοινωνίας. Πάντοτε, μετά από τέτοιας φύσης και έκτασης γεγονότα, άπαντες αναλισκόμαστε σε μια μακρά συζήτηση των αιτίων που τα προκαλούν και των συνεπειών που τα γεγονότα αυτά επιφέρουν. Αναλισκόμαστε σε μια αγωνιώδη και εμβριθή ανάλυση για την «επαναστατικότητα» και την «αγωνιστικότητα» των νέων και των νεανίδων με την ελληνική σημαία. Είναι καιρός να ειπωθούν μεγάλες και πικρές αλήθειες. Πρώτον, όλοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας επιθυμούν την αποχώρηση των βρετανικών βάσεων από την κυπριακή επικράτεια. Η απαράδεκτη στάση όλων των αγγλικών κυβερνήσεων όσο αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, στάση η οποία συντέλεσε καίρια τόσο στην επιδείνωση των σχέσεων Ε/Κ και Τ/Κ όσο και στη διαμόρφωση της σημερινής, δεινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας, εξέθρεψε τα πολύ αρνητικά συναισθήματα των Κυπρίων απέναντι στις αγγλικές κυβερνήσεις. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει Κύπριος, ο οποίος να επιθυμεί την παρουσία κυρίαρχων βρετανικών βάσεων στο έδαφος της Κύπρου, πράγμα το οποίο προσβάλλει και φαλκιδεύει την κρατική μας κυριαρχία και μειώνει το εθνικό μας κύρος. Όπως και δεν φαντάζομαι κανείς να επιθυμεί την παρουσία των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο, ούτε και τη λύση δυο κρατών ή τη διαιώνιση του επικίνδυνου τωρινού status quo.

Έτερον εκάτερον! Δεν είναι ούτε «επαναστατικότητα» ούτε «αγωνιστικότητα» των νέων και των νεανίδων με την ελληνική σημαία τα έκτροπα, τα οποία παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες μέρες στις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου. Αυτά τα έκτροπα είναι απότοκο του κρυφού σοβινισμού, ο οποίος αναπτύσσεται στους κόλπους της κυπριακής κοινωνίας. Σοβινισμός τερατώδης, ο οποίος πρωτίστως υπαγορεύει την άρνηση οποιασδήποτε προοπτικής επίλυσης του κυπριακού επί τη βάσει μιας αξιοπρεπούς, υπό τις περιστάσεις, φόρμουλας, η οποία μπορεί να ερμηνευτεί στη επίτευξη διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με το σωστό περιεχόμενο του κάθε όρου. Εθνικισμός χειρίστου είδους, ο οποίος μεθερμηνεύται και ενσαρκώνεται στην Μεγάλη Ιδέα της λύσης ενιαίου κράτους ή στη λύση της Ένωσης! Άκουσον άκουσον λύση της Ένωσης εν έτει 2008 και ενώ τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής είναι τέτοια, που αν ακόμα – στην πιο ακραία περίπτωση – επιδιωχθεί η λύση αυτή της Ένωσης, θα οδηγήσει στη διαίρεση της Κύπρου και την «ένωση» κατεχομένων και Τουρκίας. Αυτό το απλό πράγμα δεν μπορεί να το καταλάβουν οι Super Πατριώτες; Τέτοιου είδους εθνικιστικές εξάρσεις πρέπει ο κυπριακός λαός να τις απορρίψει αμέσως, γιατί είναι πολύ επικίνδυνες για την ίδια την εθνική μας επιβίωση.

Δεύτερον, άλλο είναι ειρηνικώς να αγωνίζεται και να διατρανώνεις την δίκαιη – εν προκειμένω – απαίτηση σου να φύγουν οι βάσεις από την Κύπρο και άλλο είναι να συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο και το μόνο που να καταφέρνεις είναι να εκθέτεις τις αρχές της χώρας σου και να χάνεις το δίκαιο των έλλογων αιτημάτων σου. Αν έχει υποφέρει αυτός ο τόπος και αν βρίσκεται κάτω από ξένη κατοχή αυτή την ώρα, αυτό το οφείλει στους Super Πατριώτες. Αυτούς που μια ζωή νόμιζαν ότι βρίσκονταν στις επάλξεις του έθνους και με τα μεγαλόγδουπα συνθήματά τους και τις υπερπατριωτικές κορώνες τους και τους ανέξοδους λαϊκισμούς τους, προσέφεραν τη χειρίστη υπηρεσία στον τόπο μας. Όλους αυτούς που εν έτει 2008 τρέφουν ακόμα μεγαλοϊδεατικά και αλυτρωτικά όνειρα του τύπου «Ένωσις και μόνο Ένωσις» ή «Πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικά μας θα είναι». Με αυτά τα μυαλά ο τόπος μας θα βρεθεί σε πολύ χειρότερη μοίρα. Και το κακό εμείς θα το έχουμε προκαλέσει. Και για σταθείτε ρε ‘σεις, κύριοι της Χρυσής Αυγής και της ΑΦΕ και όσοι άλλοι πιστοί. Εσείς δηλαδή που κατεβαίνετε κουκουλοφόροι όντες και χτυπάτε με πέτρες και με λοστούς τους αστυνομικούς είστε οι εθνικώς «μάγκες» και εμείς οι άλλοι όχι; Τονίζω οι κουκουλοφόροι όντες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της δειλίας σας. κρύβετε το πρόσωπό σας και δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας, δεν τολμάτε να υπερασπίσετε ειλικρινώς αυτά που, όπως ισχυρίζεστε, πιστεύετε. Και χαρακτηρίζετε προδότες, όσους προσπαθούν να πετύχουν ειρηνικώς μια δίκαιη και λειτουργική λύση στο εθνικό μας πρόβλημα. Αν είναι έτσι οι προδότες, τότε χαλάλιν οι Super Πατριώτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: