Στου Παραδείσου τα κιτάπια...

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Ζαρντινιέρα made in Cyprus!

Όλοι μας είδαμε με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση τα όσα έλαβαν χώρα την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008 έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η υπέρμετρη αστυνομική βία ασκήθηκε επί της ράχης των πτωχών αιτητών πολιτικού ασύλου. Προσέξτε, φίλες και φίλοι, όχι των λαθρομεταναστών. Πολλά λέγονται και ακούγονται περί λαθρομεταναστών, με τον κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους, τον «συμπαθή» κατά τα άλλα Υπουργό Δικαιοσύνης να τονίζει ότι η κυβέρνηση και η αστυνομία θα επιδείξουν «μηδενική ανοχή απέναντι στους λαθρομετανάστες». Μια παρατήρηση: κύριε Υπουργέ δεν πρόκειται για λαθρομετανάστες στην ολότητά τους. Ίσως υπάρχουν και λαθρομετανάστες, οι πλείστοι όμως είναι πολιτικοί πρόσφυγες και αιτητές πολιτικού ασύλου και συνεπώς, προστατεύονται από ψηφίσματα του ΟΗΕ και πρόνοιες και διατάξεις του διεθνούς δικαίου. Αλλά και λαθρομετανάστες αν θεωρηθούν αυτοί οι άνθρωποι, πρέπει η αστυνομία να προβαίνει σε τραμπουκισμούς; Νομιμοποιείται η αστυνομία να βαράει ανθρώπους στο ψαχνό; Και γιατί παρακαλώ; Γιατί, κατά τον κ. Σοφοκλέους, χρησιμοποίησαν μεγάφωνα και έβαλαν μουσική χωρίς να έχουν την απαραίτητη άδεια. Και γιατί, κατά τον κ. Σοφοκλέους, οι άνθρωποι αυτοί «αμφισβήτησαν» την Κυπριακή Δημοκρατία. Έλεος!

Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης, ένα μπορώ να πω! ΕΛΕΟΣ! Τι είναι αυτή η κατάντια; Προκάλεσαν τα γυναικόπαιδα τους αστυνομικούς; Τι τους είπανε; Και έτσι να είναι έπρεπε οι αστυνομικοί να προβούν σε τραμπουκισμούς; Και ύστερα λέμε ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Ευρωπαϊκή Μπανανία είμαστε και έτσι θα μείνουμε. Κύριε Σοφοκλέους, όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα έναντι του νόμου. Έχουν διά νόμου το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους και να λένε τη γνώμη τους. Έχουν δικαίωμα ελεύθερου λόγου. Κριτικού και επικριτικού ενίοτε. Δεν ζούμε σε καθεστώς, αλλά σε μια ευνομούμενη δημοκρατία. Λέτε – και σωστά – ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Ναι, πρέπει! Αλλά κανένας νόμος δεν δίνει στους εκτελεστές του τη δυνατότητα να προβαίνουν σε βιαιοπραγίες ενάντια σε γυναικόπαιδα, για να τον εφαρμόσουν τάχατες. Δείτε επιτέλους τους ανθρώπους, ως ανθρώπους και όχι σαν αριθμούς, μητρώα και νούμερα.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας συμφωνεί με αυτό που έγινε; Ούτε καν αυτοκριτική; Ούτε καν έλεγχος των αστυνομικών αυθαιρεσιών; Κατά τα άλλα το μόνο που κατάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Πάλμας, να ψελλίσει στους δημοσιογράφους, είναι ότι κατά τη γνώμη του το θέμα γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τους ανθυποψηφίους του Τάσσου Παπαδόπουλου. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινο πόνο και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μιλάει για ψήφους και ποσοστά. Τέτοια αλαζονεία; Κύριε Πάλμα, η αλαζονεία σας θα συντριβεί στις 17 Φεβρουαρίου. Όταν θα μιλήσει ο λαός.

Μια έκκληση: Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης, επειδή αναβιώνετε την «ζαρντινιέρα της Θεσσαλονίκης», την αστυνομική βία, την οποία υπέστη ο Κύπριος φοιτητής, σας καλώ, εγώ ο απλός πολίτης της Κυπριακής Μπανανίας, να παραιτηθείτε. Παραιτηθείτε, κύριε Σοφοκλέους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά ρε φίλε...τόσο καιρό που ήταν τούτη η κίνηση και αθθυμήθηκεν 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές να κάνει αυτό το πράγμα??? και γιατί παρέβηκε τους νόμους? και πώς να συμπαρασταθούν σε ανθρώπους που δεν συνεργάζονται με τις αρχές? ούτε οι γυναίκες έχουν ασυλία στον νόμο... άσε που όλο το σκηνικό ήταν μια κακοστημένη παρωδία-αηδία... αιτητης πολιτικού ασύλου ειναι αυτός που καταθέτει τα χαρτιά του ( και όχι να τα εξαφανίζει) γιατί στην χώρα του κινδυνεύει... και αφού σε νοιάζουν αυτά τα πράγματα γιατί δεν έγραψες για τους ιρακινούς στις βάσεις??? μήπως επειδή ανήκεις στο αγγλόφιλο κόμμα? (ειναι γνωστόν πως η μακαριστή σύζυγος του κληρίδη δεν εμαθε ποτέ ελληνικά αν και έζησε 50 χρόνια στην Κύπρο...
η βία είναι το χειρότερο πράγμα και καμιά στείρα κριτική δεν βοηθά στην αποφυγή της. Και θα ήμουν πολύ πιο επικριτικός αν από μόνες τους οι γυναίκες αιτητών πολιτικου ασύλου πήγαιναν στο υπουργείο και όχι υποκεινούμενες από τον κάθε συμφεροντολόγο ττοπουζοκυπραίο που το μόνο που σκέφτεται είναι πώς να βολευτεί και να φκάλει παραπάνω λίρες...

ΑΓΙΟΣ είπε...

Ενδιαφέροντα τα σχόλια σου. Σκέφτηκες καθόλου όμως ότι ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ ο λαός και τα λαϊκά αιτήματα, ακόμα και αυτά τα αιτήματα των ατόμων εισακούονται ΜΟΝΟ μα ΜΟΝΟ κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές; Τις άλλες μέρες το κράτος εφευρίσκει νομικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και δεν κάνει απολύτως τίποτα όταν βρεθεί απέναντι από λαϊκά αιτήματα. Να βολευτεί ο ττοπουζοκυπραίος; Εν νομίζω. Προς το παρόν τρώει ττοπούζι που την αστυνομία ο Κυπραίος. Γιατί όταν γίνει κάτι που αφορά ξένους δεν είμαστε τόσο ευαίσθητόι όσο θα είμασταν στην περίπτωση που η αστυνομία χτυπούσε Κυπραίους;

Και στις βάσεις υπέστησαν αδικίες αυτοί οι άνθρωποι. Και οι Εγγλέζοι έχουν ευθύνες. Αλλά γιατί πάντα όταν εμείς κάνουμε κάτι κακό, αναζτούμε άλλοθι σε πράξεις άλλων; Πες μου ποιό είναι το αγγλόφιλο κόμμα της Κύπρου; Ο ΔΗΣΥ και αν ναι που το στηρίζεις αυτό; Γιατί μπορώ και εγώ να σου πω ότι αυτό είναι ένα επιχείρημα έωλο ή ακόμα και μπούρδα, με όλο το σέβας!

Ανώνυμος είπε...

έωλο??? έχεις την εντύπωση πως ανήκεις σ ενα κόμμα όπου θυμίζει την εοκα???????
μην μου πεις τέτοιο πράγμα....
το σχεδιο αναν ξέρεις τι προνοούσε για την παρουσία των αγγλων στο νησι???

ΑΓΙΟΣ είπε...

Ναι, ξέρω τι πρόνοιες περιελάμβανε το σχέδιο Ανάν για τους Εγγλέζους. Απαράδεκτες φυσικά γι' αυτό και η ψήφισα ΟΧΙ στο σχέδιο αυτό. Δεν σημαίνει ότι επειδή είμαστε οπαδοί του όποιου κόμματος πρέπει να τους επιτρέπουμε να απονεκρώνουν και τη σκέψη μας. Ξέρεις κάτι: δεν είναι σωστό να μεταφέρουμε ακόμα απόψεις του στυλ "αγγλόφιλο" ή "αμερικανόφιλο" κόμμα, "σοβιετικόφιλο" κόμμα. Κανένα κόμμα δεν είναι λιγότερο πατριωτικό από τα άλλα. Δεν είναι όμως και ΕΟΚΑ. Αυτό που με ενδιαφέρει - και πρέπει όλους να ενδιαφέρει - είναι το κόμμα που υποστηρίζουμε να ακολουθεί τη σωστή πολιτική όσο αφορά στους πολίτες τούτου του τόπου. Μην επαναφέρεις λοιπόν το σχέδιο Ανάν, για να μου μιλήσεις για "νεναίκους" και προδότες. Και εγώ που ψήφισα ΟΧΙ και ο άλλος που ωήφισε ΝΑΙ είμαστε το ίδιο πατριώτες. Αν είναι για κάτι όμως που υποφέρει αυτός ο τόπος είναι οι super πατριώτες.