Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

And the No1 is Mr. Donald Duck…

Εεεε ποτέ! Δεν ξέρετε, δεν μάθατε, κυρίες και κύριοι, ότι στην Eurovision φέτος εκτός από τον Ρώσο Ντίμα Μπιλάν(τεν) (!) πρώτος ήρθε και ο Donald Duck? Α, όχι! Ανενημέρωτους σας βρίσκω και δεν μου αρέσει καθόλου. Εδώ έγινε αυτό το μεγαλειώδες υπερθέαμα, η Eurovision, και εσείς δεν πήρατε είδηση; Ναι, ναι, όπως λέει και ο νομάρχης της ελληνικής τηλεόρασης, γνωστός και ως «τηλέ- νομάρχης», Παναγιώτης Ψωμιάδης, η Καλομοίρα, η Θέα (με Θ κεφαλαίο!), τίμησε την Ελλάδα και την έκανε γνωστή. Κορυφαίο γεγονός, δεν είναι? Βγήκαν έξω οι καλοσχηματισμένες γάμπες, τα στητά στήθη, οι φωνάρες στο στυλ της Έφης Θώδη. Πανδαισία μουσικής ε? Καλά δεν τα λέω?

Ρε σεις, πότε επιτέλους θα σοβαρευτούμε? Κυρία μου, η κοπέλα, στην Καλομοίρα αναφέρομαι, καλά καλά δεν ήξερε να μιλήσει ελληνικά. Μιλούσε σπαστά ελληνικά! Αν ακούσουμε κάποιον εκεί έξω να μιλάει όπως η Καλομοίρα θα αρχίσουμε να γελάμε και να κοροϊδεύουμε, εμείς οι ανώτεροι Έλληνες! Κούνια που μας κούναγε. Αυτή, όμως, η Καλομοίρα, τίμησε λέει την Ελλάδα. Και βγήκανε πολιτικοί, νομάρχες, σκατάρχες και άλλα πολλά «ψώνια», ξεφωνημένες ηλίθιες και φυσικοί βλάκες να πανηγυρίσουνε για τη μεγάλη επιτυχία. Δεν αναφέρομαι στον απλό κόσμο. Αναφέρομαι στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς βλάκες, εεε παραγωγούς I mean, στους πολιτικούς δημαγωγούς, που δεν έχουν τι να κάνουν και γυρνάνε από κανάλι σε κανάλι και κάνουν το δικό τους show. Την τύλιξαν, που λέτε με ελληνικές σημαίες και πανηγύριζαν. Γιατί;

Ας δεχτώ, φίλες και φίλοι, ότι η Eurovision είναι ένας «ευρωπαϊκός θεσμός». Το δέχομαι, ως υπόθεση εργασίας. Έτσι, για να μην με λέτε αναρχικό αρνητή της πραγματικότητας, ο οποίος ισοπεδώνει τα πάντα. Και δέχομαι επίσης ότι η τρίτη θέση είναι τιμητική. Και δέχομαι επίσης ότι θα έπρεπε να τα σπάσουμε και να βγούμε και να χορέψουμε. Dancing success, you know! Αλλά, αν είναι έτσι γιατί να μην τιμήσουμε και να βγούμε, κύριε Ψωμιάδη, να πανηγυρίσουμε και για τον 18χρονο Διονύση Γραμμένο, ο οποίος πήρε την 1η θέση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μουσικής (βλέπε ανάρτηση προηγούμενου μηνός); Γιατί να μην πανηγυρίσουμε και για τους δυο καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ από κοινού με άλλους επιστήμονες και τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Αλ Γκόρ; Γιατί δεν πανηγυρίσαμε και γι’ αυτούς; Γιατί δεν πουλάνε, γιατί δεν τους θέλει ο τηλεοπτικός φακός. Γι’ αυτό. Γιατί ενώ οι άλλοι λαοί επενδύουν στην παιδεία, την επιστήμη, εμείς επενδύουμε στη φενάκη της εικόνας και στη showbiz.

Άλλωστε, και θέλω αυτό να ακουστεί, στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision συμμετείχε και μια τυφλή γυναίκα. Γιατί αυτή δεν ψηφίστηκε, δηλαδή; Ρωτώ και πείτε μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: