Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ…

Την πρώτη θέση στον 14ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Eurovision Young Musicians 2008», που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, κατέκτησε ο 18χρονος Κερκυραίος κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος. Στον προκριματικό, ο νεαρός ταλαντούχος μουσικός έπαιξε (τρεις παραλλαγές) Stravinsky και L. Bassi (Rigoletto Fantasia Di Concerto), ενώ στο πιάνο τον συνόδεψε η Ελένη Νικολαΐδη και όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική», με την ερμηνεία του, η Διεθνής Κριτική Επιτροπή τον επέλεξε μεταξύ 16 νέων μουσικών για την τελική επτάδα. Μπροστά από το Δημαρχείο της Βιέννης, ο Διονύσης Γραμμένος με την ερμηνεία του σε κομμάτι του «Κονσέρτου για Κλαρινέτο και Ορχήστρα» του Jean Franηaix, μάγεψε στον τελικό το πολυπληθές κοινό και τη διεθνή κριτική επιτροπή, κερδίζοντας την πρώτη θέση. Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, ο διεθνούς φήμης μαέστρος sir Roger Norrington, συνεχάρη μάλιστα προσωπικά τον Διονύση Γραμμένο για την εξαιρετική ερμηνεία του.
Οι επτά νέοι σολίστ συνέπραξαν με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης, υπό τη διεύθυνση του Aleksandar Markovic. Ο τελικός του διαγωνισμού, που μεταδόθηκε από την ΕΤ1, και σηματοδοτεί την έναρξη του φημισμένου Φεστιβάλ της Βιέννης (Wiener Festwochen), πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και στόχο έχει να προσφέρει μία ευκαιρία σε νέους σολίστ για διεθνή καριέρα.
Ο Διονύσης Γραμμένος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα και ασχολείται με τη μουσική από τα παιδικά του χρόνια. Είναι πρωτοετής φοιτητής στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζει τις σπουδές του στη μουσική, στο Ωδείο Αθηνών, με καθηγητή το διεθνούς φήμης Κερκυραίο σολίστα Σπύρο Μουρίκη.
Ο νεαρός μουσικός, αναφερόμενος στην επιτυχία του, δήλωσε ότι η συμμετοχή του στον διαγωνισμό υπήρξε μια εξαιρετική εμπειρία για τον ίδιο, αλλά και μια ευκαιρία για να προβληθεί η ελληνική Τέχνη και ο πολιτισμός στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: