Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Κολοκούθκια μετά ριγάνεως!

- Τα κομματικά μαειρκά επήραν φωθκιάν Ττοφή μου;
- Ήντα που ψήνει το μαειρκόν του ΔΗΚΟ;
- Κολοκούθκια μετά ριγάνεως! Ο Καρογιάν εν μάειρας, ο Πιττοκοπίτης εσυνάξεν τα κολότζια που την Πάφο, αλλά ο Κλεάνθους προτείνει άλλην συνταγήν. Βουρά ο ένας μάειρας τον άλλο μες το μαειρκόν ΔΗΚΟ. Εφκάλαν τες ππάλες πηλέ.

Ναι, φίλες και φίλοι. Τα κομματικά μαγειρέματα και οι αποφάσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες του ΔΗΚΟ για τα μέλη του που επρόκειτο να καθίσουν σε υπουργικές καρέκλες στο νέο κυβερνητικό σχήμα του Δημήτρη Χριστόφια, έδιναν και έπαιρναν. Συντροφικά μαχαιρώματα, διαφωνίες, έριδες και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι σκιαγραφούν μια έντονη, τεταμένη κατάσταση στο εσωτερικό του ΔΗΚΟ. Στην μετά Τάσσο Παπαδόπουλο εποχή το ΔΗΚΟ βρίσκεται ένα βήμα προ της σοβαρότερης πολιτικής κρίσης των τελευταίων χρόνων. Αποδεικνύεται περίτρανα η διαίρεση του ΔΗΚΟ σε τάσεις και μερίδες. Η μη υπουργοποίηση στελεχών όπως ο Βασίλης Πάλμας ή ο Κυριάκος Κενεβέζος, επειδή προφανώς ο κ. Καρογιάν και οι συν αυτώ είχαν ενστάσεις, δεικνύει τη σχάση της ΔΗΚΟϊκής παράταξης. Και αυτά δεν τα λέει μόνο ο ΑΓΙΟΣ. Τα λέει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ ο κ. Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο λόγος που γίνεται για υπουργεία και για την προεδρία της βουλής δείχνει ακόμα κάτι. Ότι η απόφαση, την οποία έλαβε το «Δημοκρατικό» Κόμμα για υποστήριξη του κ. Χριστόφια για την προεδρία της δημοκρατίας, δεν έγινε επί τη βάσει σύγκλισης αρχών και αξιών με τα πρόγραμμα του κ. Χριστόφια, αλλά έγινε για να βολευτούν μονίμως στην εξουσία οι κομματικοί σφογγοκολάριοι του ΔΗΚΟ και για να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες ως πρόεδροι της Βουλής και δεν ξέρω και τι άλλο. Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι ο λαός σας πήρε χαμπάρι, κύριοι του ΔΗΚΟ. Δυστυχώς για σας. Να ευχηθούμε καλή συνεργασία με τον κ. Χριστόφια να έχετε στην κυβέρνηση, πριν τον παρατήστε και αυτόν, για να ικανοποιήσετε υπέρτερες φιλοδοξίες. Και καλή δύναμη στον σύντροφο Δημήτρη, πέρκι σας αντέξει…

Και ύστερα λέτε ότι είχατε έγνοια για το Κυπριακό και όχι για τις καρέκλες! Κολοκούθκια μετά ριγάνεως!

Δεν υπάρχουν σχόλια: