Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Εμείναμεν, όπως έμεινεν ο Χατζημάρκος πέρσι!

Κυρίες και κύριοι, μιλώ αυτή τη στιγμή με το συμβούλιο υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.
- Ναι, ναι, μάλιστα. Ου μα ήντα έξυπνη ιδέα, σιορ…
- ΟΚ! Θα το μεταφέρω στους Παραδεισιώτες, μεν ανησυχείτε.

Που λαλείτε είπαν μου από την υδατοπρομήθεια ακόμα ένα τρικ (μετά που τζείνο της προηγούμενης εβδομάδας, βλ. μπάνιο μια φορά την εβδομάδα), για να κάνουμε οικονομία στο νερό. Είπαν μου να μεν συναφέρνουμε λέξεις ή εκφράσεις, που παραπέμπουν στην έννοια του ύδατος, για να μεν μας δημιουργείται ασυνείδητα η ανάγκη να χρησιμοποιούμε νερό. Π. χ. δεν πρέπει να λαλούμεν: «επήε σσιονοτός, ελούθη του κλαμάτου, επήρεν τον ο ποταμός» τζαι άλλα πολλά…

Ρε σεις, σοβαρευτείτε! Δεν έχουμε νερό! Ούτε σταγόνα! Φρόντισαν για αυτό τα, ανά την Κύπρο πλην Πάφου, συμβούλια υδατοπρομήθειας. Γιατί με ποιόν να τα βάλω εγώ, κυρία μου; Με τον Κύριο ή με τη συννεφούλα, που δεν μας κάνει την τιμή να βρέξει; Είμαστε ένα κράτος, η Κυπριακή «μπανανία», στον 21ο αιώνα και στηριζόμαστε ακόμα στη διάθεση της συννεφούλας! Ακόμα λίγο θα γίνουμε Ινδιάνοι, κυρία μου! Ναι, όπως το ακούτε! Ινδιάνοι! Θα βάλουμε και φτερά και θα χορεύουμε τον χορό της βροχής! Μήπως μας λυπηθεί η συννεφούλα και βρέξει! Ούτε μια μονάδα αφαλάτωσης δεν κατάφερε να δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Ούτε μια ολοκληρωμένη μελέτη αντιμετώπισης της επερχόμενης δύσκολης κατάστασης όσο αφορά στο υδατικό. Τόσα χρόνια, βρε άχρηστοι, και δεν προνοήσατε για το αύριο. Το μόνο που ξέρατε καλά ήταν να χαρακτηρίζετε όσους τολμούσαν να διαφωνούν μαζί σας «ναιναίκους» και «εκπροσώπους της Τουρκίας». Τώρα τι να κάνει ο κόσμος; Δεν έχει νερό! Ούτε για να πιει, ούτε για να φροντίσει τον χώρο του για λόγους υγιεινής. Μπαίνεις να κάνεις μπάνιο και μένεις με τη σαπουνάδα, κυρία μου. Για γέλια και για κλάματα η κατάσταση. Υπάρχουν όμως και ανάγκες σοβαρές. Τι γίνεται με τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας, τα σπίτια των ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας; Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο. Η λύση δεν είναι να κόψουν το νερό. Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, γιατί δεν αυξάνει το νερό! Πρέπει επειγόντως να χαραχτεί ενιαία στρατηγική αντιμετώπισης του υδατικού προβλήματος. Να ληφθούν μέτρα αμέσως, να εξεταστούν όλες οι πιθανές λύσεις για άμβλυνση του σοβαρού αυτού προβλήματος, με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη. Όχι υπερβολές για τους τύπους. Δεν θα αυξηθούν οι ποσότητες του νερού αν μπούμε στο μπάνιο και μείνουμε με τη σαπουνάδα, ούτε αν πληρώνουμε υδροφόρες να μας μεταφέρουν νερό στο σπίτι. Κάντε κάτι, βρε άχρηστοι, που αυτοαποκαλείστε και «υπεύθυνοι», γιατί… διψάμε!

Τζαι που σφίξουν οι πυράες ακόμα…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Aluguel de Computadores, I hope you enjoy. The address is http://aluguel-de-computadores.blogspot.com. A hug.