Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

"Μαύρη" εξωτερική πολιτική ο Bush, "Μαύρη" κι ο Obama...

Συνεχίζει τις διακοπές του στη Χαβάη ο Μπαράκ Ομπάμα παραμένοντας σιωπηλός για τα όσα συμβαίνουν στη Μ. Ανατολή, με τους εκατοντάδες νεκρούς στη Γάζα και το Ισραήλ να απειλεί με κλιμάκωση των επιχειρήσεων. Ο Ομπάμα διαμένει σε παραθαλάσσιο οικοδόμημα που νοικιάστηκε πανάκριβα και παίζει γκολφ στο Mid Pacific Country Club με φίλους που φροντίζουν να τον κρατούν σε κέφι και ξεγνοιασιά.

Ηγέτες ανά τον κόσμο συμπεριλαμβανομένου και του Γκόρντον Μπράουν καλούν για άμεση κατάπαυση του πυρός, όμως, τίποτε δεν φαίνεται ικανό να διαταράξει τις 12ήμερες διακοπές του ανθρώπου που σε λίγες μέρες θα ορκιστεί Πρόεδρος των ΗΠΑ. Στο γήπεδο του γκολφ η ασφάλεια του Μπαράκ Ομπάμα εμπόδισε μια ομάδα ανθρώπων να παραδόσουν έγγραφο διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα και επέβαλλαν την ησυχία για να μη διαταραχθεί η αυτοσυγκέντρωση του νέου πλανητάρχη για το χτύπημα ανάμεσα στην τρίτη και τέταρτη τρύπα.

Κάποιοι άλλοι διαδηλωτές περίμεναν τον «Μπάρυ» στη διαδρομή από το σπίτι του στο Καϊλούα προς τη Χονολουλού, κρατώντας χαρτόνια που έγραφαν « Όχι άλλη αμερικανική υποστήριξη στο Ισραήλ», «Ελεύθερη Παλαιστίνη» και « Οι κάτοικοι της Γάζας χρειάζονται τρόφιμα και φάρμακα και όχι πόλεμο». Η αυτοκινητοπομπή δεν σταμάτησε και ο Ομπάμα που φορούσε καπέλο του μπέϊζ-μπολ τους προσπέρασε ασυγκίνητος. Περιορίστηκε μόνον να χαιρετίσει κουνώντας το χέρι μια άλλη ομάδα ανθρώπων που κρατούσαν ένα πανό με την επιγραφή «Σ’ αγαπάμε Ομπάμα».

Τα σχόλια δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: